четвер, 23 травня 2019 20:00

Мін'юст перевірить новопризначених керівників Адміністрації президента

Мін'юст перевірить новопризначених керівників Адміністрації президента
Мін'юст перевірить топ-чиновників Зеленського. Фото: REUTERS

Міністерство юстиції перевірить новопризначених керівників Адміністрації президента на наявність причин для люстрації.

Мін'юст вже направив запит Володимиру Зеленському з проханням надати копії трудової книжки (послужний список) та інформацію щодо початку проведення перевірки, передбаченої законом щодо: глави Адміністрації президента Андрія Богдана, першого заступника голови АП Сергія Трофімова, а також заступників голови АП Юрія Костюка, Кирила Тимошенка, Руслана Рябошапки і Вадима Пристайка. Про це повідомив заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов у Facebook

Він наголосив, що за проведення люстраційної перевірки відповідає суб'єкт призначення, і в разі виявлення факту застосування заборон, передбачених законом, повинен звільнити таку особу і відправити це рішення Міністерству юстиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МінТОТ висловилися про ідею референдуму

"У разі невиконання вимог закону "Про очищення влади" остаточне рішення повинен ухвалювати суд і ми не виключаємо такого варіанту. Для перевірки правильності виконання закону запитуємо інформацію про нових очільників Адміністрації президента. Це абсолютно звичайна усталена практика Мін'юсту, в якій немає ні краплі політики" , – підкреслив Пєтухов.

Україні загрожує відтік інвестицій. Інвестори вже негативно сприйняли перші кадрові призначення нового президента Володимира Зеленського.

Зараз ви читаєте новину «Мін'юст перевірить новопризначених керівників Адміністрації президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі