четвер, 23 березня 2017 11:49

Міністр наважився тримати готівку в банках

Міністр наважився тримати готівку в банках
"Виберемо один-два банки, розділимо ризики і спробуємо". Фото: УНІАН

Міністр закордонних справ Павло Клімкін не тримав гроші на рахунках через скепсис до вітчизняної банківської системи, але планує це зробити.

Про це він розповів в інтерв'ю Liga.net.

На питання журналіста про доходи сім'ї - "досить багато готівки - 100 тисяч доларів, майже 100 тисяч євро готівкою", міністр відповів:

"Ми, як дипломати, отримували ці гроші за кордоном. Я працював за кордоном тричі, дружина теж тричі. Зараз ми змінюємо систему, опрацьовуємо, щоб, коли у тебе є рахунок, який дозволяють мати дипломату, потім просто легально, повернувшись в Україну, перевести гроші на рахунок будь-якого українського банку. Оскільки це було досить давно, то всі ці гроші просто приїхали в Україну. Звичайно, на тлі того, що відбувається, на тлі скепсису щодо банківської системи, гроші в банк ми не внесли. Але зараз у нас є така ідея. Виберемо один-два банки, розділимо ризики і спробуємо".

Клімкін сказав, що заповнить нову е-декларацію наступного тижня.

"Правда, у мене мало що змінилося. Хоча, якщо згадати, що я, як міністр, починав з того, що отримував на руки 5000-6000 гривень, зараз, звичайно, це зовсім інша сума. Я взагалі вважаю, що поки що міністри - це більшою мірою політики. Але щодо депутатів і топових чиновників, то їх зарплати повинні бути значно вищі. Інакше у НАБУ завжди будуть клієнти", - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Декларації Порошенка і решти топ-чиновників перевірять до травня

Міністр закордонних справ Павло Клімкін задекларував €47 тис. і $41 тис. готівки і витрати на зведення будинку в селищі Козин на Київщині в 650 тис. грн 2015-го. Його дружина задекларувала €45 тис. і $60 тис. готівки.

Зараз ви читаєте новину «Міністр наважився тримати готівку в банках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі