вівторок, 23 травня 2017 19:25

Міністр агрополітики Кутовий подав у відставку

Міністр агрополітики Кутовий подав у відставку
Тарас Кутовий подав у відставку. Фото: Facebook

Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий подав у відставку.

Про це у вівторок ввечері він повідомив у себе на сторінці в Facebook.

"Вибір міністра про відставку – абсолютно природний процес для будь-якої європейської країни і традиційної світовою практикою", - пише Кутовий.

Зі слів міністра, з посади він йде з вдячністю депутатів коаліції і фракції БПП, президенту, прем'єру, групі "Удар" і особисто Віталію Кличку.

Чиновник зазначив, що зараз завершується 5 рік його роботи в політиці і в подальшому він планує займатися залученням інвестицій в економіку України. Нагадаємо, в 2007 році Кутовий був визнаний кращим фінансовим директором України, а в 2008 році увійшов у десятку кращих фінансистів України.

За повідомленням прес-служби відомства, за час роботи Кутового на посаді аграрного міністра, Кабмін закріпив у бюджеті норму про аграрної дотації в розмірі 1% від ВВП виробленої сільськогосподарської продукції, що вже в травні місяці дало можливість виплатити дотації фермерам в розмірі майже 322 млн грн. Загальна сума на цей рік становить 5,5 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аграрії можуть звернутись до ЄСПЛ для захисту від монополії Фірташа - адвокат

Командою міністерства був також розроблений законопроект про демонополізацію спиртової галузі. Їм регламентується норма роздержавлення держпідприємств спиртової галузі та запроваджується поетапна лібералізація ринку спирту в Україні. Документ був прийнятий Кабінетом міністрів, зараз знаходиться на розгляді у Верховній Раді.

Також у Міністерстві зазначають, що були розширені квоти на аграрні товари для експорту в ЄС. Підписано протокол інспекційних, карантинних і ветеринарно-санітарних вимог до експорту замороженої яловичини з України в Китай, що дозволить експортувати яловичину вітчизняного виробництва в КНР.

Зовнішньоторговельний оборот агропродукції досяг $19,6 млрд, що становить 26,1% всього зовнішньоторговельного обороту України. Були законодавчо затверджені заходи для підтримки органічного виробництва та нішевих культур. Також рівень врожаю та експорту вперше за історію незалежності досяг рекорду – було зібрано 66 млн тонн зернових і експортовано 40,2 млн тонн зернових.

У своєму повідомленні Кутовий звернувся до Парламенту з проханням поставитися до заяви з розумінням і проголосувати його відставку.

По всій Україні вже зібрано понад мільйон підписів проти необдуманого впровадження ринку землі, яке в сьогоднішніх умовах становить небезпеку для держави. Збір триває у всіх регіонах України.

Зараз ви читаєте новину «Міністр агрополітики Кутовий подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі