вівторок, 10 червня 2008 10:40

Мінфін пропонує відмінити 10 податків

Міністерство фінансів України підготувало законопроект, який передбачає відміну 10 податків, зменшення збору з купівлі/продажу безготівкової іноземної валюти з 0,5% до 0,2%, повідомив Мінфін на офіційному веб-сайті.

Згідно з повідомленням, законопроект також пропонує перенести частину відрахувань до Пенсійного фонду з юридичних осіб на фізичних осіб (на рівні 3%) з обов"язковим одночасним збільшенням заробітних плат на відповідну суму. При цьому, за даними Мінфіну, нарахування на фонд заробітної плати на підприємствах будуть зменшені на 3,5%.

"Запропоновані зміни важливі не тільки з погляду зменшення витрат вітчизняних підприємців і зменшення податкового тиску, - таке рішення сприяє легалізації зарплати. А перерозподіл відрахувань до Пенсійного фонду є кроком до впровадження другого етапу пенсійної реформи, пов"язаного з введенням накопичувальної системи", - підкреслюється в повідомленні.

У повідомленні не вказується, які податки пропонується відмінити.

Разом з тим, згідно з повідомленням, законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань оподаткування передбачає зниження податкового тиску на фонд оплати праці і економіку, а також відміну зайвої звітності на підприємствах і скорочення об"ємів роботи податкової служби з адміністрування податків, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Мінфін пропонує відмінити 10 податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі