понеділок, 31 травня 2021 15:44

Мільйони олігарха не допоможуть. Які перспективи в партії Колеснікова

Мільйони олігарха не допоможуть. Які перспективи в партії Колеснікова
"У назві партії повинне бути слово "олігархічне", бо йдеться про вплив Ахметова, Новинського. Колесніков сам олігарх", говорить Микола Давидюк. Фото: НТА

Колишньому віцепрем'єру в уряді Азарова Борису Колеснікову, який заявив про створення партії "Україна – наш дім", не варто розраховувати на перемогу на наступних парламентських виборах. Його політсила може стати лише медійним конкурентом ОПЗЖ, про це Gazeta.ua розповів політолог Давидюк Микола.

"Чи має ця партія перспективи? Вельми сумнівні й доволі маленькі. Навіть, враховуючи великий медійний ресурс. Кабінетні сентименти певних політиків мають залишатися кабінетними. Але якщо вони готові витрачати мільйони доларів і потім пояснювати, чому партія провалилася, це їхнє право", – зазначає політолог.

В електоральному полі на південному сході є запит на проукраїнську партію, яка захищатиме людей, каже Давидюк. "Але не олігархів, які родом із цього регіону. ОПЗЖ уже перезріла, бо захищає канали й гаманці олігархів. Але не опікується інтересами людей, які там живуть. Так само з цією партією. Вони не прийшли захищати людей, малих бізнесменів. Ці партії вирішили створити міжусобиці", – додає політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов створює Партію регіонів-2

"Партія, яка починає свою роботу, вкравши назву проєкту Черномирдіна 1990-х років, пишатися оригінальністю не може. У назві має бути слово "олігархічне", бо йдеться про вплив Ахметова, Новинського. Колесніков сам олігарх, має ЗМІ, виробництво, капітал. Проєкт ментально старий. Це 2004 - 2010 роки. Сьогодні люди мислять зовсім по-іншому", – каже Давидюк.

Проєкт Колеснікова може стати медійним конкурентом ОПЗЖ, зазначає Давидюк. "Але в "Опоплатформи" електорат зможуть забрати лише органічні партії. Не виборах партія Колеснікова не зможе претендувати на якісь перемоги".

Борис Колесніков, ексвіцепрем'єр України, народний депутат кількох скликань від "Партії регіонів", створив партію під назвою "Україна – наш дім". Заявленою метою партією є "відновлення суверенітету та "реальної державності" України та зростання економіки з підвищенням соціальних стандартів".

Колесніков також заявив, що хоче "ухвалити нову Конституцію та перейти на парламентську модель державного правління з двопалатним парламентом".

Зараз ви читаєте новину «Мільйони олігарха не допоможуть. Які перспективи в партії Колеснікова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі