середа, 05 травня 2021 16:21

Чому друг Ахметова заявив про нову партію

Чому друг Ахметова заявив про нову партію
Партія є певним запобіжником для захисту свого бізнесу, каже політтехнолог. Фотоколаж: 24tv.ua

Колишні "регіонали" хочуть мати свою фракцію в наступному парламенті. Про це Gazeta.ua сказав політтехнолог Віталій Бала.

Раніше колишній віцепрем'єр в уряді Азарова Борис Колесніков заявив про "новий політичний проєкт із назвою "Україна - наш дім".

"Парламентська партія, яка має своїх представників в місцевих органах влади, є певним запобіжником для захисту свого бізнесу.

Бізнесмени чому входили в політику своїми грошима чи політичними проєктами? Щоб мати можливість захисту. Лобіювати свої кадри на основні посади, зокрема міністерські. У галузях, де мають інтереси. Така практика в Україні досі є.

Залишатися поза політикою доволі ризиковано", - каже Віталій Бала.

Колесніков належить до колишніх "регіоналів", нагадує експерт.

"Є одним із найближчих друзів Ріната Ахметова. Тому колишніх фінансових спонсорів Партії регіонів так чи інакше долучать. Ті, кому партія буде потрібна як запобіжник", - говорить політтехнолог.

Орієнтуються на електорат на південному сході. "Буде насамперед боротьба з ОПЗЖ Медведчука-Льовочкіна, з якою не зовсім хороші відносини", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ завершило розслідування щодо "труби Медведчука"

Спікер Дмитро Разумков навряд чи з'явиться в анонсованій партії, зауважив Віталій Бала.

"Сумнівно, що він заганятиме себе в певні рамки. Усе-таки він спікер парламенту. Побачив, наскільки на виборах президента спрацювало "за все хороше, проти всього поганого" Зеленського.

Якщо піде в цю партію, то матиме бонуси на коротку перспективу. Але в довготривалій це буде помилкою. Іти в партію, де ухвалюватимуть рішення за тебе", - каже політтехнолог.

У квітні ЗМІ повідомляли, що оточення олігарха Ріната Ахметова готує новий політичний проєкт – умовну "Партію регіонів 2.0".

Зараз ви читаєте новину «Чому друг Ахметова заявив про нову партію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі