понеділок, 16 червня 2014 14:36

МЗС повідомило про створення гуманітарних коридорів на сході України

МЗС повідомило про створення гуманітарних коридорів на сході України

Міністерство закордонних справ України заявило про створення так званих гуманітарних коридорів на сході країни для евакуації мирного населення з зони антитерористичної операції. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

"Для мирного населення, яке бажає покинути зону антитерористичної операції, створені гуманітарні коридори. Працює національний координаційний штаб з тимчасового розміщення громадян України, які переселяються з Донецької та Луганської областей... Особлива увага приділяється евакуації дітей", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, після процедури ідентифікації на блокпостах сил АТО громадяни України будуть отримувати відповідний документ, який надає право на доступ до медичного обслуговування, виплати пенсій і різних видів державної допомоги.

"Розгорнута мережа мобільних пунктів для забезпечення громадян питною водою, харчуванням та медикаментами", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, 10 червня Президент Петро Порошенко доручив силовикам створити "коридор" для евакуації мирних жителів із зони антитерористичної операції.

Зараз ви читаєте новину «МЗС повідомило про створення гуманітарних коридорів на сході України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі