пʼятниця, 01 жовтня 2021 04:00

"Ми вже не програємо інформаційну війну". У Міноборони розкрили російські фейки

"Ми вже не програємо інформаційну війну". У Міноборони розкрили російські фейки
Фейки, запущені Росією, відстежують українські фахівці. Фото: armyinform.com.ua

Україна вже не програє інформаційну війну Росії.

"Не потрібно думати, що Україна є виключно жертвою інформаційних спецоперацій. Ми вже не програємо інформаційну війну. Це було вчора. Сьогодні ми чинимо опір і є флагманами певних тем, на які мусять відповідати наші проросійські опоненти. Міноборони має і військове радіо, і військове телебачення, і інформаційну агенцію, де є мільйони переглядів. Ми професійно відстежуємо системні фейки щодо дискредитації ЗСУ, які працюють за однією і тією ж схемою - прив'язуються до якоїсь події", - заявила заступник міністра оборони Ганна Маляр в ефірі "Право на владу" .

Маляр назвала ряд фейків роспропаганди: нібито Україна лишила своїх військових в Афганістані або про те, що в ЗСУ лютує епідемія коронавірусу напередодні міжнародних військових навчань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава британських збройних сил: Росія поширює фейки про коронавірус через Україну

Напередодні призовної кампанії поширюють фейки про те, що призовників ловлять на вулицях і силою тягнуть у армію, що призивають осіб з інвалідністю.

"Все це нібито від хлопців, які особисто з таким стикалися...Росія подібні речі робить ще з 90-х років, бо її завдання - щоби якомога менше людей в нас хотіли служити в армії", - сказала Маляр.

Минулого року Служба безпеки України заблокувала в Бердянську діяльність ботоферми, яка входила до розгалуженої міжрегіональної мережі, керованої з Росії, для дискредитації української влади.

Кіберфахівці встановили, що житель Бердянська обладнав ботоферму, забезпечену всім необхідним телекомунікаційним обладнанням і програмним забезпеченням. Її потужності дозволяли генерувати фейки і маніпулятивні матеріали від імені понад 500 "ботів".

Зараз ви читаєте новину «"Ми вже не програємо інформаційну війну". У Міноборони розкрили російські фейки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі