понеділок, 30 вересня 2013 15:15

"Ми всі рівні у своєму убозтві" - політтехнолог про рейтинг найгірших регіонів

"Ми всі рівні у своєму убозтві" - політтехнолог про рейтинг найгірших регіонів
Юрій Романенко. Фото: lenta-ua.net

Нещодавно оприлюднений рейтинг уряду найгірших регіонів та губернаторів за критеріями соціально-економічного розвитку не можна назвати об'єктивним. Тому що, як і будь-який рейтинг він переслідує свої цілі.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політтехнолог Юрій Романенко.

"Люди, які працювали над створенням рейтингу можуть співпрацювати з тим чи іншим олігархом. Також не розуміємо мотивації рейтингу. Він може бути використаний для того, щоб підсунути папірець з підкресленими прізвищами Януковичу і сказати: "дивіться які негідники, давайте поміняємо"", - розповів Романенко.

На його думку, реальний порядок речей в нашій державі визначається не в рейтингах.

"Не розумію чому Сумська область гірше, ніж, скажімо, Вінницька, Хмельницька, Волинська. В інших областях ми побачимо той же самий хаос-убиті підприємства, вбиті дороги. Ми всі рівні у своєму убозтві. Скрізь ями, напіврозвалені халупи, вмираючі села. Візуально не можна сказати, яка з областей перебуває на принципово іншому рівні розвитку. Влада на місцях обмежена в ресурсах і залежить від Києва, де реально визначають політику. Тому що контроль над регіонами - це контроль над ресурсами, які дають ці регіони. Губернатори розуміють, що на цій посаді не надовго і відповідно ніяких довгострокових планів у них немає. Яка може бути фінансово-кредитна політика, якщо людина, розуміє, що його скинуть з посади. Мотивація усіх чиновників середньої ланки — це заробити побільше", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перед дефолтом": Україна отримала від Moody's найгірший рейтинг у Євразії

Експерт зауважив, що не можна говорити про цьогорічні успіхи Києва. Те, що столиця посіла перше місце у цьому рейтингу, на думку, експерта, не обґрунтовано. Романенко згадав "сніжний колапс", постійні затори та погані дороги у столиці.

Нагадаємо, уряд склав рейтинг найгірших регіонів України та назвав найгірших губернаторів за критеріями соціально-економічного розвитку. У п'ятірку найгірших за підсумками роботи в першому півріччі увійшли Сумщина, Львівщина, Волинь, Херсонщина, Закарпаття. Лідерами стали Київ - 1-е місце та Севастополь - 2-е місце.

Зараз ви читаєте новину «"Ми всі рівні у своєму убозтві" - політтехнолог про рейтинг найгірших регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі