четвер, 13 жовтня 2022 16:52

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ми боремося з великим обсягом ракет" – Зеленський знову закликав світ закрити небо

"Ми боремося з великим обсягом ракет" – Зеленський знову закликав світ закрити небо
Україна має 10% того, що потрібно для протиповітряної оборони, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: Facebook.com/kpszsu

Україна хоче закрити небо від ворожих російських обстрілів.

Зараз Україна має 10% того, що потрібно для протиповітряної оборони. Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час онлайн-виступу на сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи.

"Ми дуже хочемо, щоб ця підтримка була в рази більшою. Ми очікуємо від Франції та Італії також потужних кроків. І тут нема що додати. У нас є 10% того, що нам потрібно, якщо чесно", ‒ заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступ України в НАТО: що говорять у кулуарах в Брюсселі

Російська Федерація впродовж двох діб завдала 130 ударів крилатими ракетами, застосувала десятки дронів-камікадзе, нагадав президент.

"Ми хочемо мати можливість закрити небо", – заявив.

"У нас є своя протиповітряна оборона. Її замало. Ми боремося з територіально великою державою, з великим обсягом техніки і ракет", – сказав Зеленський.

10 жовтня Росія випустила 84 ракети по містах України. ЗМІ порахували, що ворог випустив крилатих ракет і безпілотників на $700 млн.

РФ може вдарити по українській газотранспортній системі, щоб пустити газ до Європи через "Північний потік-2", сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «"Ми боремося з великим обсягом ракет" – Зеленський знову закликав світ закрити небо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі