четвер, 13 жовтня 2022 16:43

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ може вдарити по українській ГТС заради "Північного потоку-2" – Зеленський

РФ може вдарити по українській ГТС заради "Північного потоку-2" – Зеленський
РФ може вдарити по українській ГТС, заявив президент України Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Росія може вдарити по українській газотранспортній системі України, щоб пустити газ до Європи через "Північний потік-2".

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю німецькій телекомпанії ZDF.

"Вони завдадуть ударів по ГТС України. Щоб їх не звинуватили, вони вчинять теракт на своїй території. Їм все одно, що підривати… Звинуватять нас, щоб ударити по нашій ГТС", – сказав він.

Зеленський вважає, що в такій ситуації влада Кремля скаже, що постачати газ до Європи через українську ГТС немає можливості і потрібно запустити "Північний потік-2".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський показав наслідки терактів РФ і героїзм рятувальників України

"Він (Путін. – Gazeta.ua) каже Європі, що немає можливості (постачати газ. – Gazeta.ua), нам треба запустити "Північний потік-2", інакше Європа залишиться без газу через Україну", – заявив Зеленський.

За його словами, "зараз потрібна позиція, якщо Росія продовжуватиме підривати енергосистему Європи, ми "Північний потік-2" не запустимо і санкції не знімемо".

Газопроводи Північний потік-1,2 було зруйновано внаслідок вибухів 26 вересня.

10 жовтня з 6:20 до 11:15 Росія завдала ракетних та ракетно-авіаційних ударів по території України з районів Каспійського моря та Нижнього Новгорода. Гатили по містах: Київ, Львів, Прилуки, Хмельницький, Дніпро, Ніжин, Житомир, Харків. Окупанти попередньо випустили 83 ракети, 43 з яких збили сили ППО.

Чимала частина ракет влучила в енергосистеми різних міст. Росія хоче знищити енергозабезпечення України. Завдані удари можуть вплинути на стабільність енергозабезпечення, вже є перебої. Від ракетного удару по Києву загинули п'ятеро людей, понад 20 – поранені.

Зараз ви читаєте новину «РФ може вдарити по українській ГТС заради "Північного потоку-2" – Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі