субота, 15 листопада 2014 12:56

Меркель розповіла, чого очікує від сьогоднішньої розмови з Путіним

Меркель розповіла, чого очікує від сьогоднішньої розмови з Путіним
Ангела Меркель на саміті в Австралії разом з Тоні Ебботтом. Фото: Reuters

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що не очікує від майбутніх переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним "раптових, якісних змін" у зв'язку з українською кризою.

Про це Меркель повідомила в суботу в Брісбені, де проходить саміт "великої двадцятки", передає DW з посиланням на агентство Reuters.

За її словами, мета зустрічі з главою РФ полягає в тому, щоб зрозуміти, як він оцінює сформовану ситуацію.

При цьому Меркель підкреслила, що нинішній стан справ не можна назвати задовільним. Канцлер ФРН підтвердила, що на рівні ЄС обговорюються нові санкції щодо приватних осіб, відповідальних за ескалацію конфлікту на Україні.

Крім того, за словами Меркель, враховуватиметься політика Росії в країнах колишнього СРСР, наприклад, в Молдавії, де з 1992 року не дозволений заморожений конфлікт у Придністров'ї.

Зустріч Меркель і Путіна повинна відбутися 15 листопада в рамках саміту G20. Очікується, що політики обговорять розвиток подій на Україні і санкції ЄС проти Росії.

Зараз ви читаєте новину «Меркель розповіла, чого очікує від сьогоднішньої розмови з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі