понеділок, 12 серпня 2013 23:52

Мельник став симптомом хвороби вищої освіти в Україні — освітянин

Мельник став симптомом хвороби вищої освіти в Україні — освітянин
Павло Полянський. Фото: 2008.dif.org.ua

Образ колишнього ректора податкового університету Петра Мельника не є фотокопією всіх ректорів та інших працівників вищих навчальних закладів України. Водночас сам скандал із хабарництвом свідчить про загальну хворобу нинішньої вищої освіти у державі.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив директор Центру освітнього моніторингу Павло Полянський.

Експерт, зокрема, відзначив, що ситуація навколо Мельника негативно вплинула на рівень довіри громадян до вітчизняної вищої освіти.

"Ми за соціологічними даними бачимо, що останнім часом ступінь довіри до прозорості в освіті знижується", - підкреслив Полянський.

Водночас, за його словами, імідж Петра Мельника не є фотокопією всіх ректорів України і всіх працівників вищої школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельник може опинитися в міжнародному розшуку

"Бо передбачаю, що зараз цим людям, які за свою тяжку працю отримують мізерну платню, гірко більше, ніж будь-кому. Бо на них це екстраполюється…" - пояснив освітянин.

Він наголосив, що історія з Мельником розпочалася не вчора.

"Імідж цього, з дозволу сказати, ректора завжди був всім відомий. Всі абсолютно завжди розуміли, що те покривання, яке є щодо цього ректора, має під собою політично-бізнесову основу", - уточнив Полянський.

"Я особисто в контексті освіти не аналізував би цих подій. Вони до освіти мають найменше відношення. Але хвороба, діагноз є типовий, на жаль, для всієї системи. Бо створені правові передумови для тих, хто схильний вчиняти такі корупційні дії, щоби вони їх до часу безкарно вчиняли", - резюмував директор Центру освітнього моніторингу.

Зараз ви читаєте новину «Мельник став симптомом хвороби вищої освіти в Україні — освітянин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі