субота, 01 серпня 2009 21:38

Мельниченко розповів, як вирішувалася доля Ґонґадзе

Мельниченко розповів, як вирішувалася доля Ґонґадзе
Екс-майор Управління державної охорони України Микола Мельниченко назвав імена людей, причетних, за його даними, до вбивства Георгія Ґонґадзе.

За інформацією газети "Сегодня", Мельниченко заявив: "Доля Ґонґадзе вирішувалася в кабінеті Кучми. Ті, хто був причетний до цього - (Володимир) Литвин і (колишній міністр МВС Юрій) Кравченко". "Кравченко, вийшовши від Литвина, сказав Пукачу: є команда Литвина "мочити" Ґонґадзе. Що таке "мочити", повинен відповісти Литвин. Якщо це є в свідченнях і відповідає дійсності, тоді прокуратура повинна швидко пройти цей етап - слідчих дій, закріплення свідчень, очних ставок", - вважає Мельниченко.

Мельниченко підкреслив, що "окремий інструктаж отримував Кравченко. Окремий - (високопоставлений міліційний чиновник Юрій) Дагаєв. І окремий - (колишній керівник апарату МВС Едуард) Фере - особисто від Литвина. Пукач особисто 17 вересня 2000 року, тобто наступного дня після зникнення Ґонґадзе, докладав про все Кравченко. Все це відбувалося в резиденції Залісся, де Кучма, Литвин і Кравченко були на полюванні. Вранці туди приїхав Пукач і доповів Кравченко", - заявив Мельниченко, додавши, що він особисто готував резиденцію до майбутнього полювання.

Мельниченко також негативно висловився щодо ідеї зміни керівництва слідчої групи у справі Ґонґадзе, припустивши, що це пригальмувало б слідство, що, на його думку, вигідно Литвину та Юлії Тимошенко.

Лига

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко розповів, як вирішувалася доля Ґонґадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі