понеділок, 10 жовтня 2022 12:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Медведєв "розродився" погрозами про помсту за Кримський міст

Медведєв "розродився" погрозами про помсту за Кримський міст
Заступник голови Ради безпеки Російської Федерації Дмитро Медведєв поширює чергову дезінформацію про війну в Україні. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 10 жовтня.

Заступник голови Ради безпеки Російської Федерації Дмитро Медведєв поширює чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у понеділок уранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"РФ повинна відповісти на удар України по Кримському мосту: це теракт і диверсія, вчинені кримінальним київським режимом. Сумнівів немає, та й не було. Відповіддю Росії на цей злочин може бути знищення терористів", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи допоможе ядерна зброя захопити Путіну Україну – відповідь ISW

Маніпуляцію поширив і речник Кремля Дмитро Пєсков. Він заявив, що ЄС відчуватиме негативні наслідки відмови від енергоресурсів із РФ у найближчі 10-20 років:

"Загинається виробництво, настає деіндустріалізація. Все це в перспективі наступних років матиме сумні наслідки для ЄС".

Водночас прессекретарка міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що зараз нібито нарощується постачання озброєння Києву та зростає кількість західних найманців.

"Сполучені Штати Америки дедалі глибше втягуються у багатопланову підтримку Києва, і це на тлі божевільних закликів президента України Володимира Зеленського до своїх господарів завдати по РФ превентивного ядерного удару", – ідеться у її заяві.

Це – дезінформація, попереджають в РНБО.

8 жовтня на Керченському мосту стався вибух. За офіційною російською версією, там стався "підрив вантажного автомобіля".

Російський диктатор Володимир Путін назвав інцидент "терактом", націленим на цивільну інфраструктуру Росії. Водночас глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін заявив, що до "теракту" нібито причетні "українські спецслужби", яким допомагали громадяни Росії та третіх держав.

Водночас речник Кремля Дмитро Пєсков ухилився від прямої відповіді на питання, чи підпадає "теракт" на Кримському мосту під умову застосування ядерної доктрини Росії.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв "розродився" погрозами про помсту за Кримський міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі