понеділок, 10 жовтня 2022 00:02

Вибух на Кримському мосту: Пєсков ухилився від "ядерної відповіді"

Вибух на Кримському мосту: Пєсков ухилився від "ядерної відповіді"
Речник Кремля Дмитро Пєсков не захотів говорити про ядерну доктрину. Фото: РИА Новости.

Речник Кремля Дмитро Пєсков ухилився від прямої відповіді на питання, чи підпадає "теракт" на Кримському мосту під умову застосування ядерної доктрини Росії.

Про це його запитали журналісти, пишуть "РИА-Новости".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія постачала Кримським мостом близько 75% резервів – експерт

Журналісти запитали речника Кремля про те, чи означають слова президента РФ, що так званий "теракт" на Кримському мосту був спрямований на руйнування критично важливої цивільної інфраструктури РФ, можливість задіяння ядерної зброї у відповідь.

"Ні. Зовсім невірна постановка питання", - сказав Пєсков.

Конкретної відповіді він не дав.

8 жовтня на Керченському мосту стався вибух. За офіційною російською версією, там стався "підрив вантажного автомобіля".

Російський диктатор Путін назвав інцидент "терактом", націленим на цивільну інфраструктуру Росії. Водночас глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін заявив, що до "теракту" нібито причетні "українські спецслужби", яким допомагали громадяни Росії та третіх держав.

Ще в квітні повідомляли, що Збройні сили України, щойно з'явиться можливість, вдарять по Кримському мосту. Його Росія використовує для підвезення підкріплення для своєї армії. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Вибух на Кримському мосту: Пєсков ухилився від "ядерної відповіді"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі