пʼятниця, 13 травня 2011 17:22

Медведєв пригадає Україні бійки у Львові на день Перемоги

Медведєв пригадає Україні бійки у Львові на день Перемоги

Росія у вибудовуванні зовнішньополітичних пріоритетів буде враховувати ставлення влади інших країн до пам'яті про Другу світову війну.

Про це заявив президент Росії Дмитро Медведєв.

За його словами події у Львові 9 травня свідчать про незрілість політичних засад в Україні

"Що стосується Естонії, Грузії, Україні, мені це так само сумно, як і вам. Дивитися на це неприємно й боляче. Це свідчить про незрілість політичних засад в цих країнах, але не наша справа їх критикувати", - сказав Медведєв.

"Це справа виборців - формувати власну владу. А якщо ця влада танцює на кістках людей, які колись захищали їх країни, то ми повинні розуміти, яке у нас буде ставлення до цієї влади і, виходячи з цього, вибудовувати нашу зовнішню політику" , - підкреслив він.

Влада Україні проведуть розслідування інциденту 9 травня у Львові і проінформують про його підсумки російську сторону.

9 травня у Львові невідомі відібрали і розтоптали вінок, який повинен був покласти на військовому кладовищі генконсул Росії у Львові Олег Астахов. У свою чергу, офіційна Москва вважає, що інциденти у Львові на День Перемоги є грубим нехтуванням прав людини, а також вимагає знайти і покарати винних.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв пригадає Україні бійки у Львові на день Перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі