пʼятниця, 14 травня 2021 20:41

Медведчука не посадять - українці про арешт кума Путіна
5

11 травня нардепу від ОПЗЖ Віктору Медведчуку висунули підозру у державній зраді та розкраданні державних ресурсів.

У цьому ж підозрюють й іншого депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. За словами СБУ, він переховується в Росії.

13 травня Печерський районний суд міста Києва відправив кума Путіна під цілодобовий домашній арешт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путіна образили. Ситуація буде напружуватися - політолог

Gazeta.ua запитала в українців: чи правильно, що Медведчука нарешті притягають до відповідальності?

Автор: Лілія Мицко
 

Сергій, 46 років:

Правильно зробили, бо скільки це може тривати. Давно пора було ставити крапку у цій справі. Але, мабуть, у влади була своя вигода, тому затягнувся процес. Не знаю, чи з цього щось вийде, адже ми знаємо, як в Україні саджають.

Автор: Лілія Мицко
 

Дар'я, 25 років:

Не розумію, чому його посадили під домашній арешт. Таких треба садити за ґрати. В Україні дуже дивна законодавча система, яку всім вдається обійти. А особливо - людям, у яких грошей "кури не клюють". Влада нічого не може вдіяти і залишається в дурнях кожного разу. Але якщо Медведчука посадять, це буде удар по олігархічній системі.

Автор: Лілія Мицко
 

Юлія, 20 років:

У демократичній країні не має місця для олігархів. У той час, як на Донбасі гинуть хлопці та чоловіки, Медведчук підспівує Путіну. Не хочу жити в країні, де продають людські життя, а влада не може нічого із цим зробити, як би не намагалася. Одним арештом не вирішити проблему.

Автор: Лілія Мицко
 

Олександр, 47 років:

Ніхто нікого не посадить, це очевидно. Просто президенту вигідно зараз наробити шуму. Чомусь півроку тому ніхто його не намагався посадити. У нашому законодавстві є дозвіл брати хабарі - вихід під заставу. Звичайно, що Медведчук, навіть із замороженими рахунками, зможе дати 5 мільйонів із тіньового гаманця. Все замнеться незабаром.

Автор: Лілія Мицко
 
Лідія, 69 років:

Українська влада хоче підняти шум, бо треба хоч про щось говорити. Як завжди, мовчать про економіку та безробіття. Розмови про пандемію трохи ущухли - то ж треба знайти нову тему. У Зеленського падають рейтинги, і він намагається показати свою "роботу" на посаді президента. Чому ж тоді раніше Медведчука не арештовували? Усе одно його не посадять, у нас хоч когось карали із багатіїв?

2 лютого президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність трьох телеканалів: "112", NewsOne і ZIK. Санкції застосовуються до нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та юридичних осіб.

Докази антиукраїнської діяльності NewsOne, ZIK і "112" збирали вісім місяців, заявляв секретар РНБО Олексій Данілов.

За повідомленням ЗМІ, підставою для впровадження санкцій проти Козака стало розслідування, проведене спецслужбами України, під час якого встановлено, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

19 лютого РНБО запровадила санкції проти Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму. Його розслідує СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Медведчука не посадять - українці про арешт кума Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі