вівторок, 27 вересня 2011 19:28

Матчук: Україна - "наркоман", який увесь час на підсосі

Матчук: Україна - "наркоман", який увесь час на підсосі

Відсутність розуміння, якими будуть ціна на російський газ та кредити МВФ, робить проект державного бюджету на наступний рік дуже приблизним.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат від "Нашої України" Віктор Матчук.

Зокрема, за словами парламентарія, для України наразі визначальними є два чинники.

"Перший чинник - це вартість ціни на газ. Ми її ще не знаємо. Вона впливає на розмір комунальних тарифів, розвиток економіки, адже газ використовують, починаючи від сільського господарства і закінчуючи металургійною промисловістю", - уточнив Матчук.

"Другий чинник відомий нам і не відомий, напевно, розробникам проекту бюджету. Це неконкретні відповіді МВФ стосовно нашої співпраці у наступному році. Ми не знаємо - прокредитують вони Україну чи ні", - додав "нашоукраїнець".

За його словами, якщо буде продовжена співпраця з Фондом, то слід вже знати, на яку суму кредиту може розраховувати Україна у наступному році, і на яких умовах вона його отримає.

"Наявність чи відсутність кредиту МВФ напряму впливає на коливання курсу гривні", - зауважив нардеп.

Крім того, він наголосив, що протягом останніх двох років економіка України демонструє стійку тенденцію до негативного зовнішньо-торговельного сальдо.

"Тобто ми більше імпортуємо, ніж експортуємо. Потрібна додаткова валюта. У цьому сенсі ми - наркомани, які знаходяться увесь час на підсосі", - сказав Матчук.

Зараз ви читаєте новину «Матчук: Україна - "наркоман", який увесь час на підсосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі