пʼятниця, 30 березня 2018 19:48

Мальдіви Порошенка докотилися до Жебрівського

Мальдіви Порошенка докотилися до Жебрівського
"Якби Порошенко поводився скромно, то і Жебрівський був такий", - каже філософ Ігор Лосєв. Фото: УНІАН

На 4-й рік війни у владної верхівки скромність не в тренді. Тому голову Донецької адміністрації Павла Жебрівського і не дивує відпочинок за тисячу доларів на добу. Про це Gazeta.ua сказав філософ Ігор Лосєв.

"Жебрівський належить до адміністрації, на чолі якої стоїть президент. А який приклад подає Порошенко своїм підлеглим, відпочиваючи на Мальдівах? Чи Луценко іншим прокурорам, відпочиваючи на Сейшелах? Тому нічого дивного. У них так заведено.

Начальство завжди подає народові певні зразки поведінки. Якби були скромні, аскетичні, то такими були б і решта чиновників. Принаймні, намагалися демонструвати.

Взагалі, влада показує українцям надзвичайно погані приклади і розбещує.

З іншого боку, Жебрівський - людина порядна. Добровільно пішов воювати на фронт, ризикував життям і захищав Україну.

А щодо побутової скромності, то цього важко вимагати від заможної людини. Багатий завжди думає: якщо у мене купа грошей, чому я не можу собі дозволити те і те. Формально, юридично ніхто йому не може цього заборонити.

На Заході ощадливість - ідеал номер один, в української верхівки - побільше схопити

Але є моральні вимоги, які людина може собі пред'явити. Або не пред'явити. Якби Порошенко поводився скромно, то і Жебрівський був такий.

На жаль, президент цього не покаже. Він сформувався у бізнес-середовищі, де скромність не шанується.

Український бізнес-клас страшенно відрізняється від західного. Там ощадливість - ідеал номер один. На цьому виховувалися цілі покоління підприємців. Західний мільярдер скромно одягається, не дозволяє собі зайвих, невиправданих витрат.

У нашій верхівці найбільше шануються крадіжки, корупційні прибутки, шахрайські ідеали. Поменше попрацювати - побільше схопити", - каже Ігор Лосєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Так, можу" - Жебрівський про курорт за тисячу доларів на день

22 березня блогер Сергій Іванов опублікував у Facebook фото, на яких Павло Жебрівський відпочиває з дружиною.

"Вартість проживання в готелі — майже 1000 доларів за добу", - написав тоді Іванов.

Зараз ви читаєте новину «Мальдіви Порошенка докотилися до Жебрівського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі