вівторок, 14 травня 2024 20:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Макрон поговорив із Зеленським. Нова зброя від Франції буде найближчим часом

Макрон поговорив із Зеленським. Нова зброя від Франції буде найближчим часом
Лідери обговорили ситуацію на фронті і потреби України у зброї. Фото: Getty Images

Президент Франції Емманюель Макрон повідомив президенту України Володимиру Зеленському про передачу найближчим часом нової військової допомоги.

Про це йдеться у комюніке Єлисейського палацу за підсумками телефонної розмови двох лідерів, повідомила "Європейська правда".

Лідери обговорили ситуацію на фронті і потреби України у зброї.

Макрон "рішуче засудив інтенсифікацію російських ударів по Україні, зокрема по її енергетичній інфраструктурі, а також нинішній наступ", повідомила пресслужба президента Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен у Києві сказав, коли нова американська військова допомога буде в Україні

Макрон підтвердив рішучість Франції надавати всю необхідну підтримку Україні "у довгостроковій перспективі і разом з усіма своїми партнерами" для подолання російської агресії.

Президент Франції "також розповів про поставки, які будуть здійснені в найближчі дні та тижні на підтримку українських військових зусиль", сказали у Єлисейському палаці.

Макрон сказав про вою пропозицію "олімпійського перемир'я", під час якого РФ мала б припинити воєнні дії та були б використані "всі корисні дипломатичні ініціативи для початку переговорів, які відповідають міжнародному праву і законним інтересам України".

Ситуація на фронті складна. Російські окупаційній війська інтенсивно атакують наші позиції. Українські захисники стримують натиск окупантів, повідомив ввечері Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Макрон поговорив із Зеленським. Нова зброя від Франції буде найближчим часом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі