вівторок, 24 серпня 2021 17:15

Макрон має намір приїхати в Україну до кінця року

Макрон має намір приїхати в Україну до кінця року
Міністр закордонних справ Франції підтвердив бажання Макрона приїхати. Фото: Reuters

Президент Франції Емманюель Макрон має намір приїхати в Україну до кінця року

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан підтвердив це під час брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

"Ми очікуємо з нетерпінням нового етапу співпраці — візиту президента Франції Емманюеля Макрона в Україну. Міністр Ле Дріан підтвердив сьогодні намір президента Макрона здійснити такий візит, який стане символічним і знаковим для наших двосторонніх відносин", ㅡ сказав Кулеба.

Він вказав, що Україна готова до проведення зустрічей у "нормандському форматі" на рівні глав міністерств закордонних справ. Кулеба сподівається на конструктивний підхід Росії у цьому питанні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кримська платформа": Дуда розпочав промову українською та зробив потужну заяву

"Ми з міністром Ле Дріаном єдині в спільній думці, що "нормандський формат" має працювати, і ми очікуємо від нього більшої динаміки. Ми розуміємо, що насамперед це залежить від позиції Росії. Сподіваюся, що наш російський колега, міністр Лавров, також конструктивно й сумлінно підійде до проведення цієї зустрічі", ㅡ зазначив Кулеба.

Делегати установчого саміту "Кримської платформи" ухвалили спільну декларацію.

У документі учасники саміту підтвердили свою рішучість підтримувати тиск на Росію для припинення тимчасової окупації Криму та міста Севастополя і відновлення контролю України над цією територією.

Тимчасова окупація Російською Федерацією Автономної республіки Крим почалася 20 лютого 2014 року, і триває вже 2741 день.

Зараз ви читаєте новину «Макрон має намір приїхати в Україну до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі