вівторок, 28 вересня 2021 18:32

Майбутнє двох міністрів уже вирішене - ЗМІ назвали прізвища

Майбутнє двох міністрів уже вирішене - ЗМІ назвали прізвища
В уряді будуть ротації. Фото: УНІАН

Верховна Рада найближчим часом звільнить міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського та міністра аграрної політики й продовольства Романа Лещенка.

Про це пише LB.ua з посиланням на анонімні джерела в уряді.

Лещенка звільнять через провал Стратегії зрощення та дренажу. Її Кабінет міністрів схвалив торік. Вона передбачає модернізацію та будівництво зрошувальних та дренажних систем, збільшення водозабезпечення до 2030 року.

Звільнення міністра соцполітики Марини Лазебної й віцепрем'єра Олега Уруського поки що під питанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ дізналися графік "слуг" на вікенд у Трускавці

"Доля Лазебної та Уруського вирішуватиметься найближчим часом. Велика ймовірність, що його (Уруського. - Gazeta.ua) теж звільнять. Окремо є плани з переформатування Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України та позбавлення посади його очільника віцепрем'єрських повноважень", - зазначив співрозмовник.

Натомість посаду збереже міністр оборони Андрій Таран і міністр культури Олександр Ткаченко, яким теж пророкували звільнення. У Ткаченка "гарні відносини з фракцією", підкреслили співрозмовники.

1-2 жовтня фракція "Слуга народу" проведе у Трускавці виїзне засідання. Планується приїзд президента Володимир Зеленського, генпрокурорки Ірини Венедиктової, голови СБУ Івана Баканова, голови МВС Дениса Монастирського, директора НАБУ Артема Ситника, голови НАЗК Олександра Новікова, виконувача обов'язків директора ДБР Олексія Сухачова.

З повідомлень ЗМІ, на нараді обговорять кадрові ротації - заміну спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова. Раніше повідомляли, що крісла хитаються під Мариною Лазебною, Олегом Уруським, Романом Абрамовським та Андрієм Тараном.

Після наради в Трускавці оголосять кандидатів у міністри.

Зараз ви читаєте новину «Майбутнє двох міністрів уже вирішене - ЗМІ назвали прізвища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі