понеділок, 27 вересня 2021 15:28

У кабінеті Зеленського говорили про заміну Разумкова

У кабінеті Зеленського говорили про заміну Разумкова
Остаточне рішення вчора не прийняли. Фото: president.gov.ua

Під час великої наради партії "Слуга народу" в Трускавці, яка відбудеться 1-3 жовтня, планують обговорити кадрові ротації - заміну спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова, чотирьох міністрів і кількох голів парламентських комітетів.

Про це повідомляє ZN.UA із посиланням на джерела.

Однак остаточне рішення ухвалять на зустрічі фракції із президентом Володимиром Зеленським.

Відмінна від фракції і президента позиція спікера щодо антиолігархічного закону стала приводом для остаточного розриву "слуг" із Разумковим.

За інформацією джерела в Офісі президента, у разі його відставки втратять портфелі голова комітету з питань освіти науки та інновацій Сергій Бабак і голова комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха. Бовони з орбіти Разумкова.

Однак поки незрозуміло, коли відбудеться відставка чинного спікера.

Як повідомляє джерело, 26 вересня о 16.00 у кабінеті Зеленського за участю керівника Офіса президента Андрія Єрмака, його заступника Кирила Тимошенка та інших осіб з найближчого оточення президента обговорювали можливі сценарії.

"Банкова усвідомлює, що зняти Разумкова можна тільки після масштабної кампанії з дискредитації, яка вже почалася, - розповідає джерело. - Але остаточне рішення вчора не ухвалили. Питання ще й у тому, коли й ким заміняти Разумкова. Не факт, що спікером стане Стефанчук (перший віцеспікер парламенту). Президент шукає на цю роль не тільки надійну, але і вдалу піар-особу".

Однак ухвалили рішення до відставки Разумкова не чіпати й далеких від нього людей. Щоб не розгубити голоси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Трускавець зі "слугами" поїдуть уряд і президент

За словами джерела у Верховній Раді, очевидно, що найсерйозніших перестановок чекають у бюджетному комітеті (голова - Юрій Арістов), у комітеті з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку й містобудування (голова - Андрій Клочко).

Нещодавно обидва ці депутати потрапили в гучні медійні скандали.

Основна причина заміни Арістова й Клочка - вони практично не контролюють свої комітети.

Імовірний кандидат на виліт і голова комітету з питань земельної та аграрної політики Микола Сольський. Партнер ексглави ОП Андрія Богдана, на думку Банкової, і так занадто довго затримався в одному з головних крісел ВР.

Щодо заміни міністрів, то посад можуть позбутися глава Мінсоцполітики Марина Лазебна, Міноборони Андрій Таран, віцепрем'єр - міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський і глава Міністерства захисту довкілля і природних ресурсів Роман Абрамовський.

Минулого тижня ЗМІ повідомляли, що голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія збирає голоси за відставку Разумкова. Депутат заявляв, що спікер не послухав фракцію, коли надіслав до Венеційської комісії законопроєкт президента про олігархів.

Також Арахамія не розуміє статусу спікера, який перебуває на самоізоляції.

Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко казав, що Разумков діє некомандно.

Зараз ви читаєте новину «У кабінеті Зеленського говорили про заміну Разумкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі