пʼятниця, 09 березня 2012 19:29

"Любіть Україну! Або ідіть геть!" - Націоналісти вшанували Шевченка
17

Фото: Фото: Євгеній Жаровський

Сьогодні з нагоди 198-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка УНСОвці, соціалісти та націонал-демократи зібрали мітинг біля пам'ятника Кобзареві в Києві.

Участь в акції взяли понад 200 людей. Правопорядок забезпечували менше 10 міліціонерів.

Люди тримали прапори України і націоналістичних партій, а також плакати з написами "Рідна земля, рідна мова і рідна українська національна віра - це Україна", "Українські демократи! Єднаймося!", "Герб - єдина ікона в Україні", "Горе-гетьмани, не чваньтеся - єднайтеся" та "Любіть Україну! Або ідіть геть!". На одному з плакатів було зображено палаючу резиденцію президента Віктора Януковича у Межигір'ї.

Від самого початку мітингу й до його завершення натовпом ходив літній чоловік у сірому плащі та чорному шкіряному капелюсі, критикуючи чинну владу.

"Батьку, допоможи позбутися президента, який двічі сидів у тюрмі", - у весь голос прокричав він, підійшовши до пам'ятника Шевченку.

"Народе, прокинься. Скільки можна терпіти цих довбанутих правителів? Я відпахав на комуністичну брехню півстоліття і отримую пенсію в 1 тисячу гривень", - так само голосно продовжив чоловік, потім упав перед монументом на коліна і почав мовчки молитися.

Після 11.00 квіти до пам'ятника Шевченку поклали представники об'єднаної опозиції. Зокрема, перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк, голова партії "Свобода" Олег Тягнибок, "бютівці" Андрій Шкіль, Володимир Бондаренко, Андрій Павловський, та Олександр Яворівський. Промов не виголошували.

"Оце і все? Це вся революція? Та їм аби попіаритися та до парламенту потрапити", - голосно обурився хтось з мітингувальників.

Тим часом учасники мітингу перед пам'ятником Шевченку розтягнули велетенський прапор України.

За півгодини слово взяв один з керівників УНА-УНСО Ігор Мазур на прізвисько Тополя.

"Мені боліло, коли перед нами зібралися представники об'єднаної коаліції - пройшлись Турчинов, Тягнибок, Яценюк... Їм навіть не було, про що поговорити зі своїм членством. Вони потім пішли, сіли у машини і пороз'їзжалися. Я не думаю, що вони поїхали святкувати день народження Шевченка. Було незручно чути, як тут жінкам старшого віку давали команду триматися і не розходитися, щоб їх могли порахувати, а "потім, як відійдете, всі питання вирішимо". Коли вже на день народження Шевченка приходять, щоб за 30-40 гривень постояти, це вже посягання на святе. Хотів би, щоб ми наступного разу прийшли раніше за цих вождів так званих з опозиції", - наголосив він.

Після виступу інших УНСОвців, соціалістів та націонал-демократів учасники акції заспівали гімн України.

Зараз ви читаєте новину «"Любіть Україну! Або ідіть геть!" - Націоналісти вшанували Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

426

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі