середа, 26 квітня 2017 18:46

Лукашенко в Києві: що штовхає Україну на діалог з диктатором

Лукашенко в Києві: що штовхає Україну на діалог з диктатором
Інтереси глави Білорусі співпадають з російськими / Фото: Новое Время

26 квітня президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрівся з українським президентом Петром Порошенком. Відвідав Чорнобильську АЕС. Про те, що штовхає Україну на діалог з диктатором, розповів експерт-міжнародник Олександр Хара.

"Деякі компоненти для устаткування нашої армії купуємо в Білорусі. Це змушує Порошенка розмовляти з диктатором", - вважає експерт.

За його словами, влада підкреслює важливість взаємин з Білоруссю.

"Президент розраховує, що Білорусь не нападе на Україну і не дасть це зробити Росії. Цю ілюзію нам продає Лукашенко. Але Білорусь – союзник Росії. Скоро матимуть спільні навчання збройних сил. Це викликає занепокоєння, бо може бути стартом операції з наступу на Україну. За часів Ющенка Лукашенка вважали останнім автократом Європи. З ним майже не спілкувалися й зустрічалися поза межами Києва. Сьогодні влада підкреслює важливість цих взаємин. Не робить заяв про порушення базових громадянських і соціальних прав росіян і білорусів, коли розганяли мітинги", – каже Хара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко до Порошенка: "Треба припинити ці міжусобні драчки"

Інтереси глави Білорусі збігаються з російськими, наголошує він.

"Демократизація сусідніх країн означає неминучу втрату влади диктаторів. Якщо демократичні процеси розвиватимуться в Україні, не зможуть не поширюватися на інші території", - додає Олександр Хара.

Під час зустрічі 26 квітня Порошенко назвав Лукашенка "справжнім другом". Наголосив, що Україна і Білорусь мають надійні відносини у сфері безпеки.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко в Києві: що штовхає Україну на діалог з диктатором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі