субота, 18 жовтня 2014 11:50

Лукашенко шантажує Путіна - політолог

Лукашенко шантажує Путіна - політолог
Фото: euroradio.fm


Президент Білорусі Олександр Лукашенко не здатен на серйозні дії проти Росії. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Заяви Лукашенка не більше, аніж просто словами. Ніхто ж не відміняв знаходження військової бази Росії на території Білорусі - він же від цього не відмовився. Так само, як і від спільного із росіянами простору ПРО. Він просто шантажує Путіна, щоб вибити з нього додатково кілька мільйонів на розвиток економіки своєї країни. Далі заяв це ніколи не піде", - зазначив він.

"Важко сказати, як відреагує Путін. Він взагалі не з тих людей, хто відповідає на заяви своїх сателітів, які прив'язані до Росії. Ці розмови Лукашенка не ліквідовують Євразійський економічний союз та їхнє співробітництво. Всі роки путінської влади в Росії той займається троллінгом та шантажем. Він вимагає внутрішніх цін на нафтопродукти. Потім експортує їх в Україну та на цьому заробляє. Ще вимагає доступ до ринку для білоруської продукції. Якщо "цар Путін" рознервується, може полякати Лукашенка українським сценарієм розвитку подій та звузити доступ доларів до його держави", - зауважив експерт.

За словами політолога, Україна повинна підтримувати комунікацію із білорусами. "Наше завдання - залишати якомога ширший коридор доступу Лукашенка до цивілізованого світу через Київ. Порошенко цього дотримується. Він в таких питаннях дуже послідовний", - додав Цибулько.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко шантажує Путіна - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі