четвер, 28 квітня 2011 11:40

Лукашенко може заблокувати отримання Україною безвізового режиму з ЄС

Лукашенко може заблокувати отримання Україною безвізового режиму з ЄС

Охолодження стосунків з Білорусією може призвести до віддалення дати отримання Україною безвізового режиму.

За його словами джерел в МЗС Білорусь навряд буде поспішати у питаннях демаркації кордонів з Україною. А це є однією з вимог зовнішньополітичного відомства для лібералізації візового режиму.

"Ця тема знову відкладається. Білорусь і раніше не хотіла надавати нам ратифікаційні грамоти. А тепер після інциденту отримання грамот буде проблематичним", - сказав співрозмовник.

Водночас інших серйозних наслідків від сварки у МЗС не передбачають.

Співрозмовник також не вірить в те, що "вошивий скандал" може вплинути на реалізацію проекту Одеса-Броди.

Він також розповів, що підготовка до заходів по Чорнобилю розпочалася ще в листопаді до президентських виборів у Білорусі.

Тоді були розіслані листи-запрошення на річницю Чорнобиля. Однакові тексти відправили і голові Єврокомісії Жозе Мануелю Баррозу, і Олександрові Лукашенку, і президенту США Бараку Обамі, і канцлеру Німеччини Ангелі Меркель і іншими головам держав.

Однак після виборів і розгону демонстрації в Мінську, відносини між Європою та Білоруссю погіршились. І Баррозу відмовився приїздити до Києва на конференцію донорів, якщо там буде Лукашенко.

"Тому було ухвалено рішення розділити заходи...Головна задача конференції була зібрати гроші на будівництво нового саркофагу. Білорусь грошей не дає... А 26 квітня – це наша спільна трагедія. Лукашенка і Медведєва запросили сюди, щоб разом по-слов'янськи вшанувати пам'ять", - сказав співрозмовник.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко може заблокувати отримання Україною безвізового режиму з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі