пʼятниця, 06 березня 2009 08:43

Луценко знає, хто його хоче прибрати, і розповів про Колесникова

Луценко знає, хто його хоче прибрати, і розповів про Колесникова

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає Секретаріат Президента причетним до спроб відправити його у відставку.

Про це він повідомив на прес-конференції у Львові.

"Вони будуть шукати будь-який привід, щоб домогтися моєї відставки. Під словом "вони" я маю на увазі не тільки Партію регіонів", - сказав він.

Луценко впевнений у тому, що до процесів чергового витка обвинувачень в його бік у зловживанні владою причетне вище керівництво Секретаріату Президента.

"Зацікавлені в дестабілізації політичного життя в Україні, аж до введення надзвичайної ситуації, хочуть усунути ключову фігуру, що ніколи не допустить цього на території України", - сказав він.

Колесніков - шістка, але я не знав, що настільки брехлива шістка

З його слів, депутат Верховної Ради, заступник голови фракції Партії регіонів Борис Колесніков є яскравим представником донецького політичного угруповання, котрий на межі закону здійснював розподіл власності в Донецькій області.

Міністр додав, що фактів, за якими Колесніков може бути притягнутий до відповідальності, не існує, але Луценко його не поважає як політика.

Він зазначив, що не просив вибачення в Колеснікова.

"Я знав, що Колесніков шістка, але не знав, що настільки брехлива шістка", - сказав він.

Зі слів Луценка, справу Колеснікова намагаються використати для його усунення з посади.

Колесников стверджує, що справу проти нього в 2005-му ініціював керівник МВС Юрій Луценко.

–Луценко – цинічний покидьок. Улітку 2007 року, перед достроковими парламентськими виборами ми зустрілися з ним у кабінеті Віктора Балоги. Глава секретаріату просив наш штаб не знищувати Луценка на виборах. Міністр з переляку випив у кімнаті відпочинку глави президента пляшку коньяку і сорок хвилин проплакав, просив вибачити його. Він просив вибачення у мене й у моєї дружини. Я тоді попросив його тільки про єдине: один раз вибачитися привселюдно. Він відповів: "Тоді мені, як політикові прийде кінець". Я сказав: "Юрій Віталійович, вам, так чи інакше, прийде кінець", - розповів Колесніков у коментарі УП.

Кажуть, нібито міністр тиснув на керівника фонду "Антикорупція", видавця книги "Донецька мафія" Бориса Пенчука, щоб той дав неправдиві свідчення у справі "регіонала".

Луценко обіймає посаду міністра з грудня 2007 року. Він заперечує свою причетність до справи Колесникова.

За матеріалами: Українські новини, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Луценко знає, хто його хоче прибрати, і розповів про Колесникова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі