понеділок, 10 вересня 2012 18:41

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко відмовився від побачень із адвокатами через прослуховування — захисники нарікають на керівництво колонії

Луценко відмовився від побачень із адвокатами через прослуховування — захисники нарікають на керівництво колонії
Олексій Баганець обіцяє зробити усе можливе для захисту Луценка. Фото: vgolos.com.ua

Юрій Луценко відмовився зустрічатися із своїми захисниками у тому режимі, в якому йому це дозволяє робити керівництво Менської колонії. Про це повідомили у прес-службі "Народної самооброни".

Нагадаємо, що раніше адвокати нарікали, що зустрічі проходять через скло, з допомогою телефону, а розмова постійно записується. Адвокат екс-міністра Ігор Фомін звертався з цього приводу до керівництва колонії, однак ситуація не змінилася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Максимальні санкції, які можуть бути з боку Ради Європи — призупинення голосування української делегації, або її виключення" - Фесенко

Водночас, адвокат Луценка Олексій Баганець запевняє, що це — пряме порушення прав екс-міністра. Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua.

"Не дивлячись на те, що по першому вироку Луценко засуджений до позбавлення волі, на сьогоднішній день у нього є захисники, які надають йому допомогу у кримінальній справі, по якій вирок ще не вступив у законну силу. Тому я вважаю, що перешкоджання Луценку, проводити зустрічі зі своїми захисниками, в умовах конфіденційності — це порушення його права на захист", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звіт Європарламенту по Тимошенко і Луценку заслухають на початку жовтня

Відповідаючи на питання про те, як захисники мають намір здійснювати захист Луценка без особистих зустрічей з ним, Баганець зазначив: "Ми будемо намагатися. Я завтра зустрічаюсь зі своїм колегою, і ми подумаємо, як при такому перешкоджанні при нагоді спілкуватися зі своїм підзахисним. Бо вони не мають права обмежувати його у побаченнях. Ми будемо діяти по закону. З використанням тих повноважень, які нам надає закон про адвокатуру, який прийнятий нещодавно і підписаний президентом України".

Зараз ви читаєте новину «Луценко відмовився від побачень із адвокатами через прослуховування — захисники нарікають на керівництво колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі