пʼятниця, 14 вересня 2012 09:31

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко сподівається стати президентом?

Луценко сподівається стати президентом?
Юрій Луценко створює нову організацію ще за гратами. Фото: obozrevatel.com

Екс-міністр МВС Юрій Луценко, який відбуває покарання у Менської колонії, готовий продовжити кар'єру політика. Про це він сказав в інтерв'ю журналу Фокус.

"Кар'єру політика я ще не завершив. Навпаки, після двох судимостей в нашій країні все найцікавіше тільки починається, тому з мемуарами поки почекаємо. Відразу після виборів я почну працювати над створенням широкої понадпартійної організації демократичних виборців "За нового президента". Зараз зв'язуюся з однодумцями, готуємо алгоритм дій", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврокомісар Штефан Фюле ніколи не думав, що в Україні ходитиме в тюрму

Нагадаємо, 27 лютого 2012 Печерський районний суд Києва визнав Юрія Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

3 липня Європейський суд з прав людини визнав незаконним арешт екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка - він був проведений з порушенням статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод (право на свободу та особисту недоторканність). Крім того, Європейський суд визнав порушення статті 18 Конвенції з прав людини у справі Луценка. Фактично це означає, що екс-міністр визнаний політичним в'язням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таксофони в колонії Луценка запрацюють протягом вересня - пенітенціарна служба

17 серпня Печерський районний суд визнав винним екс-главу МВС України Юрія Луценка в недбалості при продовження оперативно-розшукових заходів відносно водія колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентина Давиденко та засудив до 2 років обмеження волі.

Зараз ви читаєте новину «Луценко сподівається стати президентом?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі