понеділок, 20 червня 2011 11:29

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко просить суд зробити Москаля своїм захисником

Луценко просить суд зробити Москаля своїм захисником

Судове засідання Печерського суду міста Києва розпочалось з подання підсудним Юрієм Луценком клопотання про залучення Геннадія Москаля в якості захисника та клопотання щодо продовження терміну вивчення захистом матеріалів справи до 20 липня. Як наслідок, судді пішли до дорадчої кімнати.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, у перерві судового засідання Луценко, звернувшись до присутніх у залі, порадив вийти подихати свіжим повітрям: "Бо поки суддя Вовк додзвониться куди треба, пройде багато часу".

Політик прийшов до суду із книжкою "Історія Китаю". Він сказав, що його справа налічує більше десяти тисяч сторінок, тому її неможливо вивчити за десять днів.

За словами екс-міністра, влада знає, що програє цей процес. "Аналогія моєї справи з відомою справою "Харченко проти України" гарантує винесення рішення на мою користь. Людей, яких незаконно утримують у СІЗО, в Україні близько 20 тисяч. Тому це не моя особиста справа, а суспільна", - вважає Луценко.

Він пожартував, що незабаром на Лук'янівському СІЗО повісять табличку: "Не убей, не укради! - Власть не любит конкуренции".

У серпні політик чекає відповіді Європейського суду з рішенням щодо незаконного його затримання.

Крім того, Луценко повідомив, що нещодавно бачив колишнього тимчасового виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка: "Він виглядає дуже погано. Можна сказати, існує загроза його життю. Він не заслуговує такого ставлення до себе".

Зараз ви читаєте новину «Луценко просить суд зробити Москаля своїм захисником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі