понеділок, 02 липня 2012 16:58

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко про неучасть у виборах: "Такий формат виборів легітимний, але несправедливий"

Луценко про неучасть у виборах: "Такий формат виборів легітимний, але несправедливий"
Юрій Луценко каже, що без нього з Тимошенко вибори будуть несправедливими. Фото: donbass.ua

Неучасть опозиційних лідерів у виборах — це легітимно, але несправедливо.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав екс-міністр внутрішніх справ  Юрій Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа винесла Україні 365-е "китайське" попередження, далі підуть тіньові фінансові санкції - політолог

Так він прокоментував  заяву співдоповідачів ПАРЄ по Україні  Майліс Репс і Маріетти де Пурбе-Лундін. Вони  виступають проти ідеї визнання наперед недемократичними наступних парламентських виборів, якщо в них не братимуть участі ув'язнені лідери опозиції.

"Я завжди говорив, що неучасть у виборах мене та Юлії Тимошенко не може означати нелегітимність виборів. Але це означає нерівність учасників виборчого процесу, адже опозицію керовані суди позбавили лідерів. Відтак, я вважаю, що такий формат виборів легітимний, але несправедливий", - сказав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Європі натякають, що можуть не визнати вибори в Україні

Нагадаємо,  доповідачі ПАРЄ  по Україні Майліс Репс та Маріетта Пурбе-Лунден кажуть,  що якщо опозиційні лідери під час виборів будуть залишатися в ув'язненні, навіть незначні порушення в ході виборчої кампанії поставлять вибори під сумнів.  Про це йдеться  в інформаційній записці співдоповідачів  за підсумками візитів до України 26-30 березня та 14-18 травня, затвердженій у п'ятницю на засіданні Моніторингового комітету ПАРЄ у Страсбурзі.

Зараз ви читаєте новину «Луценко про неучасть у виборах: "Такий формат виборів легітимний, але несправедливий"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі