понеділок, 23 квітня 2012 14:35

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценка продовжать судити 18 травня

Луценка продовжать судити 18 травня
Юрій Луценко вважає, що справу треба закрити. Фото: vsekommentarii.com

Суддя Анна Медушевська відмовилася закрити кримінальну справу за обвинуваченням екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в санкціонуванні стеження за водієм колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентином Давиденко в контексті справи про отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

Таке рішення суддя зачитала, повернувшись з дорадчої кімнати.

Медушевская зазначила, що суд може ухвалити рішення про закриття кримінальної справи тільки після вивчення всіх доказів, заслуховування думок експертів і показів свідків. Тому суддя повважала клопотання про закриття кримінальної справи на цій стадії передчасним.

Після цього у зв'язку із своєю зайнятістю в іншому процесі Медушевська оголосила перерву до 18 травня, 8:30 ранку.

Зазначимо, Луценко просив суд закрити справу, пояснивши це тим, що не порушував закон і мав право санкціонувати стеження за Давиденком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко не захотів просити про відвід прокурорів: "Де ми ще знайдемо таких тупих?

За його словами, оперативно-розшукову справу (ОРС) було порушено за постановою слідчого ще в 2007 році, коли міністром внутрішніх справ був Василь Цушко. Відповідно до чинного закону про ОРС, всі дії в рамках порушеної справи можуть проводитися до розкриття злочину або, у разі невстановлення злочинця, протягом 15 років.

"І навіть сьогодні будь-який співробітник оперативного департаменту в рамках заведеної ще при Цушку ОРД може звернутися до суду з проханням надати дозвіл на прослушку, на зовнішнє спостереження і т.д. Як же тоді Луценко міг порушити порядок і законність проведених заходів щодо громадянина Давиденка, якщо ці заходи можна проводити ще до 2022 року?" - запитав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко поспівчував судді: "Не перетворюйтесь змолоду на суддю Вовка"

За словами екс-міністра, для проведення оперативних заходів потрібно було провести кілька кроків, зокрема, узгодити з Генпрокуратурою і отримати дозвіл Апеляційного суду. Все це було зроблено.

Зараз ви читаєте новину «Луценка продовжать судити 18 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі