понеділок, 27 грудня 2010 10:20

Луценка можуть посадити на десять років

Луценка можуть посадити на десять років

Юрію Луценку загрожує 10 років з конфіскацією. Екс-міністр МВС звинувачується за ч.3 ст. 364 Кримінального кодексу. Про це повідомив адвокат Ігор Фомін.

"Його звинувачують у новій справі - за ч. 3 ст. 364 КК "Зловживання службовим становищем працівником правоохоронних органів", - розповів Фомін.

"Мова йде про те, що під час перебування міністром він підписав документ про продовження оперативно-розшукових заходів у рамках розслідування отруєння Віктора Ющенка. Раніше вже була очна ставка з одним із оперативних працівників, а буквально у вихідні порушили кримінальну справу вже проти Юрія Віталійовича. Про це я знаю з його слів - постанову мені не дали".

Поки Луценка затримано за ст. 115 Кримінального процесуального кодексу на 72 години, далі - слово за судом.

Як заявив пізніше сам Луценко, його затримали у справі про отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

Генпрокуратура інкримінує Луценку привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Йдеться про нарахування зайвих 40 тис. грн пенсії водієві екс-міністра. Луценко перебуває на підписці про невиїзд.

20 грудня прес-служба Генпрокуратури повідомила, що після завершення досудового слідства Луценко так і не приступив до ознайомлення з матеріалами справи. Генпрокуратура запропонувала йому негайно розпочати ознайомлення з цими матеріалами, в іншому випадку йому буде змінений запобіжний захід з підписки про невиїзд на арешт.

Як відомо, Луценка у неділю 26 грудня затримали поблизу його дому працівники прокуратури та 11 бійців "Альфа" СБУ.

"Газета по-киевски"

Зараз ви читаєте новину «Луценка можуть посадити на десять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі