понеділок, 27 грудня 2010 09:45

Луценко вже сьогодні постане перед судом

Луценко вже сьогодні постане перед судом

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка о 10 ранку повезуть у Печерський суд Києва для обрання запобіжного заходу.

Про це повідомляють джерела "Української правди",

Як відомо, екс-міністра внутрішніх справ Луценка у неділю затримали поблизу його дому працівники прокуратури та 11 бійців "Альфа" СБУ.

Як заявив пізніше сам Луценко, його затримали у справі про отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

"Я нібито можу продовжувати скоювати інкриміновані мені посадові злочини (і це при тому, що я вже рік не обіймаю посаду міністра), а також створювати небезпеку для суспільства", - переповів Луценко обґрунтування його затримання.

Екс-міністру пред'явлено звинувачення за ч.5 ст.191 (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб) та ч.3 ст.365 (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Генпрокуратура інкримінує Луценку привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Йдеться про нарахування зайвих 40 тис. грн пенсії водієві екс-міністра. Луценко перебуває на підписці про невиїзд.

20 грудня прес-служба Генпрокуратури повідомила, що після завершення досудового слідства Луценко так і не приступив до ознайомлення з матеріалами справи. Генпрокуратура запропонувала йому негайно розпочати ознайомлення з цими матеріалами, в іншому випадку йому буде змінений запобіжний захід з підписки про невиїзд на арешт.

Нагадаємо, 26 грудня близько 13:00 Луценко був затриманий.

Зараз ви читаєте новину «Луценко вже сьогодні постане перед судом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі