четвер, 12 червня 2014 10:31

Лозінського знову затримали

Лозінського знову затримали
Фото: portal.lviv.ua

Колишнього нардепа Віктора Лозінського, якого  напередодні випустили з в'язниці, знову затримали. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав керівник МВС Арсен Аваков.

"Спеціальна група карного розшуку МВС України затримала кілька хвилин тому Віктора Лозінського", - написав Аваков.

Віктор Лозінський був засуджений за вбивство жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника. За це він отримав 15 років в'язниці. Проте учора Лозінський був звільнений рішенням суду за станом здоров'я.

Нагадаємо, що 16 червня 2009 року в Голованівському районі Кіровоградської області стався інцидент за участю на той час народного депутата Лозінського (обраний за списком БЮТ), прокурора Голованівського району Євгена Горбенка, начальника райвідділу міліції Михайла Ковальського, внаслідок чого загинув 55-річний місцевий житель Валерій Олійник.

Дніпровський райсуд Києва в квітні 2011 року засудив Лозінського до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство з хуліганських мотивів, а також за незаконне зберігання та поводження зі зброєю та боєприпасами. Таким чином, з 6 статей звинувачення, за якими прокуратура передавала матеріали справи щодо Лозинського до суду, він був засуджений за 2 статтями. Суд також зобов'язав Лозінського відшкодувати судові витрати за проведені експертизи у сумі понад 10 тис. грн.

У березні 2013 року Вищий спеціалізований суд з розгляду кримінальних і цивільних справ, розглянувши касацію на вирок Лозинського, зменшив термін його ув'язнення на 4 роки.

11 червня поточного року стало відомо, що Лозинський звільнений рішенням суду за станом здоров'я.

Прокуратура Київської області внесла апеляційну скаргу на постанову Бориспільського міськрайонного суду про звільнення від покарання Лозінського за станом здоров'я.

"Прокуратура вважає таке рішення суду незаконним у зв'язку з тим, що в суді не доведено, що захворювання, вказані в медичній документації щодо засудженого, становлять загрозу його життю і роблять неможливим подальше перебування в місцях позбавлення волі", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури області.

 

Зараз ви читаєте новину «Лозінського знову затримали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі