пʼятниця, 25 лютого 2011 13:34

Лівійська влада обіцяє по $400 повстанцям за припинення революції

Лівійська влада обіцяє по  $400 повстанцям за припинення революції

Уряд Лівії, що прагне утримати владу в охопленій громадянською війною країні, оголосив про роздачу населенню субсидій та підвищення зарплат, передає Reuters з посиланням на повідомлення державного телебачення.

Як обіцяється, кожна сім'я отримає 500 лівійських динарів (близько 400 доларів) в якості компенсації підвищення цін на продовольство. Зарплати деяких бюджетників будуть збільшені на 150%.

Тим часом схід Лівії повністю контролюється повстанцями, а вірні уряду війська разом з африканськими найманцями прагнуть відвоювати захоплені повсталими міста Місрата і Ез-Завія. Кількість загиблих перевищує тисячу осіб.

Сили безпеки Лівії розповсюдили заяву, в якій пообіцяли амністію всім озброєним противникам режиму Каддафі, у разі якщо вони добровільно складуть зброю. Влада також закликала громадян видавати організаторів антиурядових акцій. Тим, хто надасть інформацію щодо підбурювачів, обіцяють грошову винагороду.

Король Саудівської Аравії Абдалла теж поспішив задобрити своїх підданих, хоча ситуація в його державі поки залишається спокійною. У середу монарх пообіцяв виплати на загальну суму в 10,7 млрд доларів. Вони підуть на допомогу безробітній молоді та студентам, які проходять навчання за кордоном, а також на покриття деяких боргів. Зарплата бюджетників збільшиться на 15%, додаткові кошти будуть виділені на субсидування іпотечних кредитів.

Зараз ви читаєте новину «Лівійська влада обіцяє по $400 повстанцям за припинення революції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі