середа, 23 лютого 2011 15:34

Українці повертаються з Лівії на російському літаку та поромі

Українці повертаються з Лівії на російському літаку та поромі

Триває посадка громадян України на літак в аеропорту Тріполі (Лівія) для евакуації з цієї країни, частина українців вже залишили Лівію літаком МНС Росії і російським поромом.

Про це повідомив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Андрій Клюєв, який очолює спеціальну робочу групу.

Як поінформувала прес-служба чиновника, літак МНС Росії повинен повернутися до Москви в другій половині дня. Російський пором вийшов з порту міста Бенгазі у вівторок і в середу має прибути до Стамбула.

Також Клюєв повідомив, що МЗС України по дипломатичних каналах досягло попередніх домовленостей про те, що грецький і турецький пороми, очікувані цього тижня в порту Бенгазі, прийматимуть на борт українських громадян, у тому числі тих, у кого немає віз для в'їзду до Греції і Туреччини.

Кількість евакуйованих українців не повідомляється.

Нагадаємо, що у зв'язку з дестабілізацією суспільно-політичної ситуації в Лівії МЗС настійливо рекомендує громадянам України тимчасово втриматися від поїздок у цю країну.

Там ще 15 лютого розпочалися масові акції протесту. Мітингувальники вимогають відставки Муаммара Каддафі, який править країною 42 роки.

22 лютого, з Києва до Тріполі планували відправити літак Міністерства оборони для евакуації громадян України. За даними МЗС, 170 громадян України підтвердили готовність евакуюватися. Пізніше МЗС повідомило, що змушене відкласти відправлення літака.

Сьогодні в МЗС України повідомили, що об 11:45 літак Міноборони прибув до Лівії для евакуації українців. Вранці МЗС України зробило офіційну заяву про внутрішньополітичну ситуацію в Лівії і закликало лівійську владу зробити все можливе для забезпечення безпеки українців і всебічно сприяти всім, хто висловив бажання терміново повернутися на батьківщину.

Зараз ви читаєте новину «Українці повертаються з Лівії на російському літаку та поромі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі