пʼятниця, 23 листопада 2012 09:56

Литвин пропонує заборонити заносити до сесійної зали сторонні предмети

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин пропонуватиме Підготовчій робочій групі розробити проект постанови, який передбачатиме комплексний підхід до розв'язання проблеми персонального голосування кожного депутата та заборонити занесення до сесійної зали сторонніх предметів.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів у м. Санкт-Петербург, повідомляє сайт ВР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремову сподобалося засідання групи по підготовці роботи нової Ради

Литвин сказав, що буде пропонувати доповнити текст проекту постанови про обов'язковість персонального голосування, що її пропонують представники опозиції, ще двома пунктами: про обов'язкову участь депутата у голосуванні – "за", "проти", "утримався", аби зафіксувати його присутність у сесійній залі, та про заборону занесення до сесійної зали сторонніх предметів, "які не мають жодного відношення до парламентської діяльності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович сприймає поняття "свобода" як власну загрозу - Тимошенко

"Прийняти комплексне рішення, щоб не було ганебних явищ, які не прикрашають парламент та принижують український народ і Україну як державу", - сказав він.

"Це мені нагадує, що ми пропонуємо створити гурток хорового співу в оперному театрі, - зауважив він. - Я вважаю, що треба припинити ганьбити і закликати один одного, а показати особистий приклад того, як потрібно виконувати цей конституційний припис".

Зараз ви читаєте новину «Литвин пропонує заборонити заносити до сесійної зали сторонні предмети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі