пʼятниця, 22 жовтня 2010 11:01

Литвин і Янукович не поїхали на святкування до Філарета

Литвин і Янукович не поїхали на святкування до Філарета

Президент Віктор Янукович не приїхав на урочистості з нагоди 15-річчя патріаршества глави Української православної церкви Київського патріархату Філарета.

Як пише "Комерсант-Україна" з посиланням на керівника інформаційно-видавничого відділу УПЦ КП єпископа Євстратія (Зоря), запрошення на урочистості були спрямовані не тільки церковним діячам, але й представникам влади.

Прем'єр Микола Азаров та спікер Володимир Литвин також не приїхали.

"Буквально за кілька хвилин до початку церемонії на одній машині приїхали третій президент України Віктор Ющенко і його брат депутат від НУНС Петро Ющенко", - йдеться у публікації.

Сам патріарх Філарет, виступаючи на урочистостях, заявив: "15 років тому у нас було 12 архієреїв, 12 єпископів і 700 парафій, а сьогодні 41 архієрей, 35 єпархій та понад 14 мільйонів віруючих".

Він також пообіцяв, що в Україні буде створена єдина церква. "Наші брати з Московського патріархату рано чи пізно будуть молитися разом з нами", - заявив патріарх.

Нагадаємо, що Глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет з нагоди 60-річчя Януковича передав йому Біблію українською мовою в шкіряній палітурці.
Зараз ви читаєте новину «Литвин і Янукович не поїхали на святкування до Філарета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі