вівторок, 06 березня 2012 18:09

Литвин хоче вирішити гендерну проблему до 2015 року

Литвин хоче вирішити гендерну проблему до 2015 року

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин заявляє про необхідність активного залучення юридичної науки до розробки та реалізації гендерних питань.

Як повідомляє прес-служба парламенту у вівторок, про це спікер заявив в інтерв'ю газеті "Голос Україні".

За словами керівника парламенту, "суто юридичної нерівності між чоловіками та жінками в Україні немає".

"У жінок рівні з чоловіками політичні права, вони можуть обирати й бути обраними до представницьких органів державної влади, працювати в них нарівні з чоловіками - як і у сфері освіти, науки тощо", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин прочитав тільки першу сторінку Біблії - Кужель

Литвин нагадав, що Конституцією України (стаття 24) гарантоване забезпечення рівності прав жінки і чоловіка, а також створення умов, які надають жінкам можливість поєднувати працю з материнством. Керуючись основними положеннями Конституції, діючи на демократичних засадах з метою надання рівних можливостей для участі жінок і чоловіків у політичному, економічному, культурному й соціальному житті країни, ВР спрямовує зусилля на законодавче забезпечення державної політики у зазначеній сфері, зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин про жінок при владі: у християнській ментальності чоловік - це вища істота

Литвин вважає, що ці проблеми актуалізуються в контексті підготовки до парламентських виборів 2012 року. У цьому контексті Голова парламенту запропонував розробити та затвердити Загальнодержавну цільову соціальну програму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2015 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінки Верховної Ради взялись за "невихованого ксенофоба" Могильова

"Економічні та політичні реформи в Україні, демократичний розвиток нашого суспільства вимагають активної участі в цих процесах українського жіноцтва, - сказав він. - Відтак завданням із завдань має стати наполеглива робота з формування ефективної державної гендерної політики європейського зразка. Забезпечення українським жінкам рівних прав в усіх сферах суспільного життя вимагають вітчизняна історія, національні традиції, загальна логіка цивілізаційного розвитку людства".

Нагадаємо, що днями шквал критики викликала заява Литвина про те, що "згідно з християнською ментальністю, чоловік - це вища істота, тому що жінка створена була з ребра Адама, відповідно, вона вже стоїть на нижчому щаблі".

Пізніше спікер наголосив, що його слова було не правильно трактована і особисто попросив пробачення перед жінками-депутатами.

Зараз ви читаєте новину «Литвин хоче вирішити гендерну проблему до 2015 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі