пʼятниця, 16 березня 2012 19:45

Спецтема: Зґвалтування та вбивство Оксани Макар

Лікарям і прокурорам у Львові кричали "ганьба!"
9

Фото: Фото: Леся Межва

На захист покаліченої та зґвалтованої у Миколаєві Оксани Макар сьогодні вийшли з пікетами молоді люди у Львові, Сумах, Вінниці та Києві. Акція пройшла під гаслом "Мажори вбивають, влада покриває".

Активісти "Автономного опору" заздалегідь анонсували в соцмережах акцію. До обласної прокуратури Львівської області прийшло кілька десятків молоді, переважно хлопці.

Люди скандували: "Один за всіх і всі за одного!".

"На відео про зізнання добре чути, як слідчий  просить ґвалтівника не називати прізвища інших співучасників вбивства. Чому? Тому, що вони синки впливових людей. Їх відпустили під підписку. Вони проходять як свідки. Тобто вину візьме один, а інші і далі будуть ходити на волі. Один із них, Максим Присяжнюк, є членом Партії регіонів, точніше Молодих регіонів. На виборах він був довіреною особою мера Миколаєва. Звідси усе зрозуміло. Вони вважають, що їм усе дозволено", - говорить у рупор учасниця мітингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Почала молитися. Мені здалося, що я вже вмерла — згвалтована Оксана Макар

"Якщо Оксана виживе, її життя буде нестерпним. Сьогодні стало відомо, що лікарі дають уже менше відсотка гарантії на те, що вона виживе, - каже інша дівчина. - Отже, 18 років - це все, що було відміряно дівчині. Чому, скільки їй жити, вирішують мажори?".

"Чому дівчину до сьогоднішнього дня тримали у Миколаївській лікарні? Там немає опікового центру для реабілітації таких важко хворих. Лише сьогодні її відправили в Донецьк. Це халатність медиків. Чи вони отримали вказівку не робити цього? Чекали, що дівчина помре і не дасть свідчень? Вони давно перестали нас рятувати. Нас не захищає міліція, нас не рятують медики", - зауважили учасники мітингу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі не поспішали надавати згвалтованій Оксані Макар допомогу

"Ганьба лікарям!", - кричать присутні.

Кілька людей пішли у приміщення прокуратури, щоби передати свої  вимоги та попросити представника структури вийти до громади і сказати своє слово. Однак ніхто до людей не спустився. Два дні тому на Львівщині призначили нового прокурора - Олега Василенка.

Зараз ви читаєте новину «Лікарям і прокурорам у Львові кричали "ганьба!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі