вівторок, 09 липня 2013 09:31

Лідери опозиції далекі від адекватної оцінки політситуації — експерт

Лідери опозиції далекі від адекватної оцінки політситуації — експерт
Фото: nbnews.com.ua

Політолог Першої рейтингової системи Михайло Басараб переконаний, що лідери опозиційних сил мали би проаналізувати ефективність проведення акції "Вставай, Україно!" та зрозуміти, що не варто її продовжувати.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Не варто її продовжувати. Акція абсолютно провальна. Арсенію Яценюку на це звертали не один раз увагу і Юлія Володимирівна, і соратники по фракції", - висловив думку експерт.

Окрім того, за його словами, це абсолютно неефективна акція протесту. "Внаслідок бездарної організації таких акцій, вони мають колосальний негативний ефект, і в першу чергу для Яценюка. Чому він цього ще не зрозумів — складно сказати", - переконаний Басараб.

Також, політолог Першої рейтингової системи підкреслив, що заява про продовження акції "Вставай, Україно!" - "провокація". "Інакше назвати рішення продовжувати ці акції протесту я не можу", - наголосив політолог.

"Це ще раз свідчить про те, що наші лідери опозиції далекі від адекватної оцінки ситуації політичної кон'юнктури та своєї ролі", - висловив думку експерт.

Водночас, на його думку, "повний глибокий аналіз ефективності, чи неефективності імітації протесту абсолютно закономірно мав би привести тверезодумаючих людей до того, що псевдоакції в тому форматі, в якому вони відбуватися — містять більше ризиків, загроз, аніж якогось позитиву".

"Лідери позиційних фракцій хочуть зробити спробу номер два, пояснивши провал акцій в обласних центрах. Бо зазвичай мешканці великих міст більш пасивні. Але я думаю, що це помилкові судження", - резюмував політолог Першої рейтингової системи.

Нагадаємо, "Батьківщина" планує влітку поїхати по районним центрам з акцією "Вставай, Україно!". "Виборець нас не забуває. У "Батьківщини" є програма дій на літні місяці. Ми продовжуємо протестну акцію "Вставай, Україно!". Тепер на рівні райцентрів, як і обіцяли. У декількох областях вже йде на такому рівні", - сказав Пашинський.

Всеукраїнська акція "Вставай, Україно!" мала завершитися 18 травня у Києві, підсумковою акцією.

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко закликала припинити акції від опозиції "Вставай, Україно!" і нібито антифашистські мітинги, які, за її словами, організовувала влада для роздроблення суспільства.

Зараз ви читаєте новину «Лідери опозиції далекі від адекватної оцінки політситуації — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі