понеділок, 26 липня 2021 15:59

Лазебна відкрила притулок у монастирі РПЦ. Його настоятелька не приховує проросійських поглядів

Лазебна відкрила притулок у монастирі РПЦ. Його настоятелька не приховує проросійських поглядів
Ігуменя Серафима возила дітей до московського патріарха Кіріла.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна відкрила в Одесі державний центр допомоги постраждалим від домашнього насильства, який діятиме на базі монастиря російської православної церкви в Україні.

В опублікованому 23 липня пресрелізі на сайті Мінсоцполітики церковна установа згадується просто як "монастир", без зазначення конфесійної належності та особи настоятеля, повідомляє Еспресо.TV.

"У закладі постраждалі від насильства зможуть отримати повний спектр необхідної допомоги від фахівців соціальних служб Одеси та прихисток, проживання і харчування, які забезпечить монастир", - повідомило Міністерство.

Як з'ясувалося, ідеться про Свято-Архангело-Михайлівський жіночий монастир, що в історичному середмісті Одесі. Керує ним ігуменя Серафима (Шевчик).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ виключило російського окупанта Кіркорова з чорного списку

Ігуменя Серафима підтримувала проросійські сили, зокрема Партію регіонів і Віктора Януковича.

У лютому 2014 року виступила із заявою про "громадянську війну" в Україні.

Одеському виданню Думская.net розповідала, що возить дітей з Одеси до Москви - на поклон патріарху московському Кірілу (Гундяєву).

2016 року Кіріл Гундяєв отримав від президента країни-агресорки РФ Путіна орден.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Лазебна відкрила притулок у монастирі РПЦ. Його настоятелька не приховує проросійських поглядів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі