четвер, 02 лютого 2023 16:49

Кулеба звернувся з пропозицією до ЄС щодо формули миру

Кулеба звернувся з пропозицією до ЄС щодо формули миру
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав ЄС узяти участь у реалізації формули мору. Фото: eastnews.ua

Україна пропонує Європейському Союзу долучитися і взяти участь у реалізації кожного з десяти пунктів формули миру президента Володимира Зеленського.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав на спільному засіданні уряду України та Європейської комісії, що ця формула відповідає інтересам усього світу, передає "Укрінформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів про підготовку до саміту з реалізації формули миру

"Формула миру – це чіткий стратегічний план з десяти пунктів. Ми працюємо зараз разом із вами над ухваленням резолюції Генеральної асамблеї ООН з нагоди трагічної першої річниці повномасштабного вторгнення РФ і розраховуємо, що не лише по суті ця резолюція відповідатиме духу та букві формули миру, а й безпосередньо підтримає цю ініціативу. Наша пропозиція – щоб Європейський Союз долучився до реалізації кожного з десяти пунктів формули миру", – повідомив він.

Кулеба сьогодні говорив з главою європейської дипломатії Жозепом Боррелем. Сторони домовилися подвоїти зусилля для мобілізації голосів на користь цієї резолюції.

Якщо вся міжнародна спільнота займе тверду позицію, то в Москви не залишиться варіантів, окрім як припинити вбивства в Україні й почати предметні переговори.

Партнери повинні змушувати йти на поступки не Україну, а Російську Федерацію, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в колонці для Politico. Міністр нагадав, що деякі з партнерів уже намагалися тиснути на Київ.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба звернувся з пропозицією до ЄС щодо формули миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі