середа, 08 листопада 2023 14:06

Кулеба повідомив хороші новини з Брюсселя
3

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба з колегію з Бельгії Аджею Лабіб у Брюсселі, 8 листопада
Фото: mfa.gov.ua
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба з колегію з Бельгії Аджею Лабіб у Брюсселі, 8 листопада
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба з колегію з Бельгії Аджею Лабіб у Брюсселі, 8 листопада

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перебуває у Брюсселі.

Там він провів переговори з міністеркою закордонних справ Бельгії Аджею Лабіб. Бельгія працюватиме над просуванням членства України у Європейському Союзі під час свого головування в ЄС наступного року. Про це повідомив сайт МЗС.

Міністри обговорили майбутнє головування Бельгії у Раді ЄС і зазначили, що просування членства України в ЄС буде одним із ключових пріоритетів.

"Я почув чіткий сигнал, що Бельгія розуміє історичну місію та відповідальність в контексті цього головування. Під час якого будуть ухвалені важливі рішення і закладатимуться основи майбутнього приєднання України до Євросоюзу", - заявив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є чіткий план" - США зробили заяву про Україну

Також Кулеба сказав про лідерську роль Бельгії у запровадженні механізму використання податку на прибуток від заморожених російських активів для відновлення України.

"Нам потрібна більш широка законодавча база в межах ЄС, щоб згадана практика була поширена на інші європейські країни. Росія має заплатити за шкоду і руйнування, яких вона завдала Україні", - заявив міністр.

Він окремо подякував бельгійській колезі за готовність надати нову партію генераторів і мобільних систем опалення для допомоги українцям під час зими.

"Ми продовжуємо підтримувати Україну. Нещодавно ми створили новий фонд для допомоги Україні розміром 1,7 мільярда євро. Кошти будуть спрямовані на військові потреби та втілення гуманітарних проєктів", - сказала Аджа Лабіб.

Сьогодні президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄК рекомендує розпочати переговори про вступ України і Молдови до ЄС.

ЗМІ повідомили, що Єврокомісія рекомендуватиме Україні зробити чотири кроки.

Торік 27 країн-членів Європейського Союзу ухвалили рішення надати Україні і Молдові статус кандидата на вступ до блоку.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба повідомив хороші новини з Брюсселя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі