четвер, 18 квітня 2024 13:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба сказав, які системи ППО потрібні Україні вже

Кулеба сказав, які системи ППО потрібні Україні вже
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба перебуває із візитом в Італії. Фото: mfa.gov.ua

Україна потребує якнайшвидшого постачання додаткових систем протиповітряної оборони, зокрема Patriot і SAMP/T для захисту українців від російського терору.

Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у четвер під час візиту до Італії перед зустріччю глав МЗС країн "Групи семи".

"Послання просте: світ не може просто спостерігати, як українців убивають російські ракети та дрони. Україні терміново необхідні додаткові системи ППО Patriot та SAMP/T для захисту від російського терору", - заявив Кулеба.

Міністр уточнив, що саме ці системи ППО є пріоритетними, оскільки лише вони здатні збивати російські балістичні ракети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надати допомогу Україні потрібно прямо зараз - американський спікер Джонсон

"Група семи" - це ті країни, які мають можливість без зволікань надати Україні більше систем протиповітряної оборони. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб рішення були ухвалені якнайшвидше", - заявив міністр.

Кулеба навів приклад Німеччини, яка вже вирішила надати додаткову батарею Patriot і закликав інші країни наслідувати її приклад.

"Ми бачили з початку повномасштабного вторгнення РФ, що країни "Групи семи" здатні ухвалювати дійсно потужні та екстраординарні рішення. Ми глибоко вдячні їм за те, що вони вже зробили для нас. Але чим довше триває війна, тим більше потрібно сміливих рішень. Я переконаний, що "Група семи" здатна ухвалювати їх", - заявив Кулеба.

Росія терористичними ударами знищила майже всю теплову електрогенерацію України, сказав президент Володимир Зеленський. Президент заявив про потребу у засобах ППО - системах Patriot, IRIS-T, SAMP/T, NASAMS.

Україні бажано мати 25 систем Patriot по шість-вісім батарей у кожній, сказав Зеленський в інтерв'ю в ефірі телемарафону 6 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба сказав, які системи ППО потрібні Україні вже». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі