четвер, 18 квітня 2024 10:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін зараз сподівається, що йому вдасться його контрнаступ - Зеленський звернувся до Заходу

Путін зараз сподівається, що йому вдасться його контрнаступ - Зеленський звернувся до Заходу
Україні потрібна зброя і техніка, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Україні та її партнерам потрібно переграти Російську Федерацію у рішучості.

Тоді є шанс завершення російсько-української війни. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час спеціального засідання Європейської ради.

"Нам усім із вами треба зараз переграти Путіна в рішучості, щоб ця війна нарешті почала йти до справедливого закінчення", - сказав Зеленський.

"Путін зараз сподівається, що йому вдасться його контрнаступ, і єдине коріння такого сподівання - дефіцит зброї у наших воїнів. Маємо вирвати це коріння загрози", - заявив президент.

Зеленський сказав про потребу України в зброї і техніці.

"Зброя для наших воїнів. Снаряди для нашої артилерії. Техніка. Дрони. Все, щоб тримати фронт. Зараз російська армія відчуває свою силу майже в усьому, що стосується збройної складової. І саме завдяки цій їхній перевазі - в артилерії, у техніці, у можливості діяти в небі - вони тиснуть на нас на фронті й поступово рухаються", - заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головком Сирський говорив з командувачем сил НАТО у Європі Каволі

Росія знищила майже всю теплову електрогенерацію України, сказав Зеленський.

"Під ударами терористів - дамби та обладнання гідроелектростанцій, а також газова інфраструктура. Росія не відмовляється від радіаційного шантажу і, зокрема, продовжує по-дикунськи гратися з безпекою Запорізької атомної станції. Ми не виключаємо, що під загрозою від російського терору також інфраструктура інших наших атомних станцій та мереж розподілу", - заявив президент.

Зеленський сказав про потребу у засобах ППО - системах Patriot, IRIS-T, SAMP/T, NASAMS.

"Вони (засоби ППО. - Gazeta.ua) потрібні в Україні просто зараз. Вони потрібні, щоб Путін був позбавлений звички покладатися на терористичні методи, і це, зокрема, і ваша безпекова потреба", - заявив Зеленський.

"Я прошу вас прискорити реалізацію наших із вами домовленостей - і щодо постачання, і щодо спільних виробництв зброї та снарядів, і щодо фінансування відповідних проєктів", - звернувся президент України.

Україні бажано мати 25 систем Patriot по шість-вісім батарей у кожній, сказав президент в інтерв'ю в ефірі телемарафону 6 квітня.

У п'ятницю відбудеться засідання Ради Україна - НАТО, на якому говоритимуть про потребу України у засобах ППО та артилерійських снарядах.

Зараз ви читаєте новину «Путін зараз сподівається, що йому вдасться його контрнаступ - Зеленський звернувся до Заходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі