вівторок, 16 серпня 2022 08:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба розкрив роль Абрамовича в переговорах між Україною та РФ

Кулеба розкрив роль Абрамовича в переговорах між Україною та РФ
У медіа перебільшили роль російського олігарха Романа Абрамовича у переговорах між Україною та РФ. Фото: Getty Images

У засобах масової інформації перебільшили роль російського олігарха Романа Абрамовича в переговорах між Україною та Російською Федерацією.

Абрамовича залучили до переговорів, тому що він має прямий доступ до російського диктатора Володимира Путіна, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю Дмитру Гордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Абрамович намагається зняти санкції

"Ну, уявляєте, у вас війна, нічого ще не ясно, і тут приходять і кажуть, що є людина, яка має прямий доступ до Путіна. Відкинули б ви послуги такої людини? Не відкинули б. Ну ось і президент теж не відкинув ці послуги. Але роль його в цьому процесі, як вона показана в медіа, безумовно, перебільшена", – сказав Кулеба.

Переговори між Україною та Росією на рівні делегацій поки що на паузі. Роман Абрамович не є членом делегації, він медіатор. В Офісі президента України Володимира Зеленського не раз заявляли, що це людина, яка займається медіацією, встановленням певних коридорів і можливостей переговорного процесу.

15 березня Євросоюз і Велика Британія запровадили нові санкції проти росіян і російських компаній за вторгнення Росії в Україну. Під санкції потрапив і Абрамович.

Після російського вторгнення статки Абрамовича скоротилися вдвічі – з 12 млрд до 6 млрд фунтів стерлінгів, за даними Times. Зокрема, через зниження вартості міжнародної металургійної та гірничодобувної компанії EVRAZ Group, основним бенефіціаром якої він є.

ЄС наклав санкції на Абрамовича, звинувативши його у "довгих та близьких зв'язках з Володимиром Путіним" та "привілейованому доступі до президента".

Зараз ви читаєте новину «Кулеба розкрив роль Абрамовича в переговорах між Україною та РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі